Navigation>
ET

2021. aasta trendivärvid

10/02/2021
                       

Igal aastal valib Pantone Color Institute algava aasta trendivärvid.

Pantone kujutab endas universaalset värvikeelt, mis lihtsustab ja ühtlustab värvikriitilisi otsuseid kaubamärkide ja tootjate igas tööetapis. Pantone värvikeel aitab defineerida, kommunikeerida ja kontrollida värvi ühtsust inspiratsioonihetkest kuni idee lõpliku realiseerumiseni.

Üle 20 aasta on Pantone poolt valitud trendivärvid (Pantone Color of the Year) mõjutanud tootearendust ja ostuotsuseid mitmetes valdkondades, sealhulgas moe-, sisustus-, mööbli- ja tööstusdisainis.

2021. aastaks on Pantone Color Institute valinud trendivärvideks Ultimate Gray (ülim hall) ja Illuminating Yellow (valgustav kollane). Valituks osutunud PANTONE 17-5104 Ultimate Gray ja PANTONE 13-0647 Illuminating puhul on tegemist kahe iseseisva värvitooniga, mis kombineerituna rõhutavad kahe erineva elemendi ühinemist, et parimal moel väljendavad Pantone Color of the Year 2021 olemust.

Praktiline ja kindel hall, kuid samas soe ning optimistlik erekollane väljendavad liitu tugevuse ja positiivsuse vahel. Tänapäeva ebakindlates oludes otsivad inimesed viise end energia ning kindlustundega rikastamiseks. 13-0647 Illuminating (valgustav kollane) on ergas ja rõõmsameelne, kuid teisalt PANTONE 17-5104 Ultimate Gray (ülim hall) sümboliseerib kindlaid elemente, mis on igavesed ja usaldusväärsed alustalad. Ultimate Gray (ülim hall) tähistab ajale vastu pidamist, kindlustunnet ning mõjub julgustavalt. Üheskoos loovad kirgas kollane ning sügav hall suurepärase kombinatsiooni väljendamaks positiivsust, lootusrikkust ning vastupidavust.

Formica disainitiim valis oma laminaatide värvivalikust 2021.a trendivärvidele lähimad vasted. Valituks osutunud F1485 Chrome Yellow ning F7961 Fog on ametlikele trendivärvidele väga sarnased ning loovad üheskoos samasuguse efekti – ideaalse kombinatsiooni energiast, rõõmsameelsusest ning kindlustundest.

Tutvu kogu Formica värvivalikuga tutvu SIIN.
Loe Pantone 2021. aastaks valitud trendivärvidest rohkem SIIT.

Viimased uudised